V8MARK BT
Magunkról | Exkluzív Amerikai Autók Bérlése | Autó Restauráls | Egyedi Szélvédő Gyártás | Autómata Váltó Felújítás | Kapcsolat | Linkek
 

Autók restaurálása garanciával

 

1957-es Lincoln1957-es Lincoln

57-es Lincoln Premier ez az autó egy igazi kihívás  a restauráló számára mert ehhez a típushoz semmilyen utángyártott alkatrész nincs. Minden olyan alkatrész mint például gumikéderek, diszlécpatentok.stb-t a poraiból kell reprodukálni vagy megfelelően hasonló darabbal pótolni. A jármű fellelési állapotát tekintve nagyon jó restaurálási alap volt miután  különösképpen, még nem esett át  nagyobb ,nem szakműhelyben végzett javításon. A teljes szétszedés után az elmaradhatatlan homokfúvás következett mely feltárja előttünk a számunkra eltüntetett  valahai sérüléseket, megbújó korróziókat. Hála  a californiai klímának a karosszérián sok lemezmunka nem volt. Ezt követte a kocsiszekrény teljes fényezése egészen az alapoktól. Az alváz és az üregvédelem is a fényező műhelyben készült.  Az összeépítés jelenleg folyamatban van, melyet fotokal dokumentálva megjelentetünk az oldalon.Érdemes visszatérni a teljes készenléti  állapot elértéig.  

 

 

1958-as Oldsmobile1958-as Oldsmobile Restaurálása

Oldsmobile 88 1958-as 4ajtós  igazi restaurálási alap. A  lassan mindjárt 50 éves autón szerencsére  nem szakműhelyben végzett javítás csak elvétve történt, ezáltal egy olyan állapotú járművet toltunk a műhelybe amin látszólag sok munka nincs. A szétszedést közben sok helyen tárultak fel komolyabban korrodált felületek. A homokfúvás előtt a karosszéria segédalvázra kerűlt majd így érkezett a felülettisztítás után a karosszéria műhelybe.   A lemezmunkák elvégzése után  ami a jó állapot ellenére is egy honapot vett igénybe  a karosszéria telyes összerakása (ajtók sárvédők stb.) után a fényező műhelyben  folytatódott a restaurálás itt a telyes becsiszolás után egy kétszínű metálfényezést kapott. Míg a kaszni a fényezőnél volt addig az alváz letisztítása és festése  történt a motor és a váltó csak részleges tömítéscserén és festésen estek átt. Minden kromfelület újra lett kromozva a belső kárpitok meg  áthúzva az autó összerakása nem okozott nagy gondot. A jármű jelenleg a Camponában az álomautó kiállításon  vesz részt

           
 

1959-es Chevrolett Bell Air1959-es Chevrolet Bell Air Restaurálása

59 Chevrolet Bel Air A jellegzetes cicaszemű hátsóval rendelkező jármű egy igazi kihívás volt, hogy miért! Mert ezt egy lelkes csapat már elkezdte csinálni de belefáradt.Igazi tanulópélda. Ott szedjék szét az autódat  ahol be is fejezik!!! A restaurálók rémálma  amikor egy autót kosárban  darabokban hoznak hogy be kéne fejezni. Mi ezt pont így kaptuk. A lakatosmunka már el volt végezve rajta mikor hozzánk került.Ezen sajnos találtunk némi kivetni valót mert rengeteg helyen a korrodált lemezre volt "foltozva". Ezeket a hibákat mindössze 300 munkaóra alatt kijavítottuk és ezután mehetett a kocsiszekrény a fényező műhelybe. Az összerakás már az első fázisaiban elakadt mert rengeteg nehezen pótolható alkatrészt az előző, úgymond szakműhelyben elhagytak. Szerencsés helyzet, hogy meglehetősen nagyon sok alkatrész fellelhető utángyártotban ehhez a típushoz. Az eredeti Sor 6-os motort egy 5000. köbcentis V8-as motorra cseréltük ki. A motor teljes felújításon esett át és kapott egy  eredeti gyári 3 karburátoros (tri-power) szettet.Ez a darab igazán szerencsés mert még a kárpitanyagokat is Amerikából hozatott a tulajdonosa. A gyönyörűség hamarosan elkészül és teljes képgalériával megtekinthető lesz a oldalunkon.

   

1964-es Cadillac1964-es Cadillac Restaurálása

1964-es Cadillac

 
   
 

1938 Chevrolet Master deluxe1938 Chevrolet Master Deluxe Restaurálása

A történet kezdete Budapesten fogant meg egy swing koncert alkalmával. A Groupen swing együttes vezetője Péntek Tibor barátom említette hogy a zenekar image-hez jól mutatna egy gangster autó amit reklámautónak is tudna használni. Erre felbuzdulva az internet böngészése után találtunk is egy pár darabot. A döntés nem volt nehéz mert a Chevrolet volt az igazi forma és a legelérhetőbb az árát tekintve. Az igazat megvallva nem éppen a szomszédban találatuk, hanem mindössze 2300 kilométerre Svédországban. Más erre azt mondja "Hát ez itt van a szomszédban, trélerrel haza lehet hozni" na de a terv nem ez volt. Népiesen mondva hozzuk haza lábon. Hát így is lett, Tibor megbízott engemet hogy hozzam haza és intézzek minden velejárót. Szerencsénkre éppen ebben az időben zajlott a Svédeknél az év legnagyobb amerikai autósok találkozója, tehát úgy döntöttem a párommal hogy irány észak és csak odafele veszünk repülőjegyet aztán majd valahogy hazaérünk az állítólagosan üzemképes 70 éves matuzsálemmel. A találkozó lezajlása után egy ottani barátom elvitt minket az autóhoz és egy gyors áttekintés után kifizettük a vételárat és irány haza. Vajon mi jött ez után ?!

1938 Chevrolet Master deluxe1971 Mercury Grand Marquis

Igen ez egy igazi nagytepsi! Hasonló, talán ugyanilyen autók üldözték egymást a San Francisco utcái című filmben annakidején. Talán Kiss Tamás az autó tulajdonosa, is erre beindulva választotta ezt az országúti cirkálót. Kiment Amerikába tanulni aztán ez lett belőle. Vajon jó választás volt? Szerintem mindegy hogy mit választunk magunknak, az a lényeg hogy nekünk az álmunk váljon valóra. Természetesen lehetett volna típuson belül jobb állapotú autót kifogni, de számára ez volt a megfizethető. "Nem minden arany ami fénylik" Ez a mondás kimondottan igaz az USA-ban vásárolt autókra. Lehet venni nagyon drágán, nagyon hanyagul összetákolt autókat is. Inkább költsük el az autóra azt a pénzt amivel többet adunk érte, mert akkor azt tudjuk hogy ráköltöttük. Ez az autó az állapotát tekintve nem túl rossz, a karosszériáját leszámítva. Az állapot még szinte eredeti nem volt még rajta nagyobb felújítási munka. Az ilyen megmaradt darab a legjobb felújítási alap, meg van minden eredetiben. A felújítás folyamatát a következőkben végig kísérhetik, a szétszedéstől a kulcsrakész állapotig.

 

Custom és Hot-Rod építése

Egyéni elképzelések alapján megvalósítjuk az ön által megálmodott átépített autót. Ugyanúgy, mint a restaurálásnál, prezentáljuk a tökéletes és garanciális munka elvégzését. A legmerészebb elképzelésekkel is bizalommal fordulhat cégünkhöz.
NINCS LEHETETLEN KÉRÉS!!!
 
 

© Minden jog fenntartva 2007. v8mak.hu
Csigafigura